Statsministeren vil hjælpe minkavlere økonomisk efter aflivninger

Mette Frederiksen varsler, at økonomisk hjælp er på vej til de minkavlere, der rammes af masseaflivninger af dyr.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver på Facebook, at regeringen er i fuld gang med at se på, hvordan man kan hjælpe minkavlere økonomisk.

Meldingen kommer, efter det er blevet besluttet, at alle mink i Danmark skal aflives som følge af coronasmitte i mange besætninger.

I sit opslag starter Mette Frederiksen med at skrive, at hun endnu en gang vil beklage dybt over for minkavlerne i Danmark.

"Som regering ved vi godt, at det bliver meget svært for erhvervet at komme tilbage igen. Og jeg vil gerne, som jeg også gjorde det på pressemødet i dag (onsdag, red.), udtrykke min store sympati og beklage over for de danske minkavlere."

"Mange af jer mister ikke alene jeres levebrød, men et livsværk. I nogle tilfælde hele slægtens værk, som er gået i arv fra generation til generation. Selv om det er en ringe trøst, så er vi nu i fuld gang med at se på, hvordan vi kan hjælpe de berørte minkavlere økonomisk," skriver statsministeren.

Baggrunden for regeringens beslutning er, at Statens Serum Institut har konstateret, at en ny type af coronavirus er vandret fra mink til 12 nordjyder.

Det særlig alvorlige er, at virusset i minken er muteret, så dens spredning er mindre hæmmet af menneskelige antistoffer.

Dermed kan den nye type af virus vise sig at være en bombe under arbejdet med at udvikle en vaccine mod covid-19, fordi vaccinerne muligvis ikke kan stoppe det muterede virus.

Sydbank-direktør om nedlukning af minkbranchen: Tragisk for landmændene 

Formand for minkavlere kræver tocifret milliarderstatning efter aflivninger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også