AgriWatch

Statsministeren vil hjælpe minkavlere økonomisk efter aflivninger

Mette Frederiksen varsler, at økonomisk hjælp er på vej til de minkavlere, der rammes af masseaflivninger af dyr.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver på Facebook, at regeringen er i fuld gang med at se på, hvordan man kan hjælpe minkavlere økonomisk.

Meldingen kommer, efter det er blevet besluttet, at alle mink i Danmark skal aflives som følge af coronasmitte i mange besætninger.

I sit opslag starter Mette Frederiksen med at skrive, at hun endnu en gang vil beklage dybt over for minkavlerne i Danmark.

"Som regering ved vi godt, at det bliver meget svært for erhvervet at komme tilbage igen. Og jeg vil gerne, som jeg også gjorde det på pressemødet i dag (onsdag, red.), udtrykke min store sympati og beklage over for de danske minkavlere."

"Mange af jer mister ikke alene jeres levebrød, men et livsværk. I nogle tilfælde hele slægtens værk, som er gået i arv fra generation til generation. Selv om det er en ringe trøst, så er vi nu i fuld gang med at se på, hvordan vi kan hjælpe de berørte minkavlere økonomisk," skriver statsministeren.

Baggrunden for regeringens beslutning er, at Statens Serum Institut har konstateret, at en ny type af coronavirus er vandret fra mink til 12 nordjyder.

Det særlig alvorlige er, at virusset i minken er muteret, så dens spredning er mindre hæmmet af menneskelige antistoffer.

Dermed kan den nye type af virus vise sig at være en bombe under arbejdet med at udvikle en vaccine mod covid-19, fordi vaccinerne muligvis ikke kan stoppe det muterede virus.

Sydbank-direktør om nedlukning af minkbranchen: Tragisk for landmændene 

Formand for minkavlere kræver tocifret milliarderstatning efter aflivninger

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch