AgriWatch

Minkavlere tier om deres ansatte - rammer corona-indsatsen

SSI ville have overblik over minkansatte til hjælp i coronaindsatsen. Stort set ingen vendte dog tilbage. (Rettet)

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

NB: SSI har siden publiceringen af denne artikel været ude med en meddelelse om, at man ikke - som det fremgår af denne artikel - har sendt et brev til 926 minkavlere men kun til ganske få grundet en fejl. SSI har beklaget over for minkejerne at have lagt tal til en artikel i blandt andet Information.

Statens Serum Institut (SSI) har forgæves forsøgt at få et overblik over, hvem der arbejder på landets minkfarme. Men kun én af 926 minkavlere har fortalt, hvem de har ansat, efter at SSI to gange har henvendt sig via virksomhedernes e-boks.

Det viser notater fra SSI, som Dagbladet Information har fået aktindsigt i. De manglende oplysninger har haft konsekvenser for myndighedernes indsat. og arbejdet med at inddæmme coronasmitten.

"Vi ville gerne have haft flere svar, fordi så havde vi måske kunnet intervenere før hos nogle af de her minkfarme," siger Brian Kristensen til avisen. Han er overlæge ved SSI.

SSI sendte i juli to beskeder til minkavlerne via e-boks og bad om oplysninger om deres ansatte.

De skulle være del af en liste over alle, der har relation til minkfarmene: ejere, familiemedlemmer og ansatte. Personerne ville blive opfordret til at blive testet for coronavirus én gang om ugen, og testresultaterne kunne så samkøres med listen.

Det ville gøre det nemmere for SSI at overvåge smittespredningen i branchen. Men responsen var altså stort set ikke-eksisterende.

Mere fra AgriWatch

Første skib fra Ukraine afvist af køber

Det første skib, som forlod en ukrainsk havn fyldt med korn, er blevet afvist af sin køber på grund af lang leveringstid. Skibet flyder nu rundt og venter på en ny køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch