Minkavlere tier om deres ansatte - rammer corona-indsatsen

SSI ville have overblik over minkansatte til hjælp i coronaindsatsen. Stort set ingen vendte dog tilbage. (Rettet)
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

NB: SSI har siden publiceringen af denne artikel været ude med en meddelelse om, at man ikke - som det fremgår af denne artikel - har sendt et brev til 926 minkavlere men kun til ganske få grundet en fejl. SSI har beklaget over for minkejerne at have lagt tal til en artikel i blandt andet Information.

Statens Serum Institut (SSI) har forgæves forsøgt at få et overblik over, hvem der arbejder på landets minkfarme. Men kun én af 926 minkavlere har fortalt, hvem de har ansat, efter at SSI to gange har henvendt sig via virksomhedernes e-boks.

Det viser notater fra SSI, som Dagbladet Information har fået aktindsigt i. De manglende oplysninger har haft konsekvenser for myndighedernes indsat. og arbejdet med at inddæmme coronasmitten.

"Vi ville gerne have haft flere svar, fordi så havde vi måske kunnet intervenere før hos nogle af de her minkfarme," siger Brian Kristensen til avisen. Han er overlæge ved SSI.

SSI sendte i juli to beskeder til minkavlerne via e-boks og bad om oplysninger om deres ansatte.

De skulle være del af en liste over alle, der har relation til minkfarmene: ejere, familiemedlemmer og ansatte. Personerne ville blive opfordret til at blive testet for coronavirus én gang om ugen, og testresultaterne kunne så samkøres med listen.

Det ville gøre det nemmere for SSI at overvåge smittespredningen i branchen. Men responsen var altså stort set ikke-eksisterende.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også