Trump ruller Obamas vandmiljøplan for USA tilbage

For første gang i flere årtier kan der hældes pesticider og kunstgødning direkte i vandløb.
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS / X90178
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS / X90178
AF RITZAU

Præsident Donald Trumps regering ventes torsdag at rulle en føderal lov tilbage, der har til formål at beskytte grundvandet og vandløb hen over USA. 

Det skal imødekomme krav fra landbruget, olieselskaber og mineindustrier.

Lovændringen kan give Det Republikanske Parti et skub i ryggen i det amerikanske landbrugsbælte. Her er vælgergrupper, der kan være vigtige for at få Trump genvalgt som præsident senere i år.

"Det var regler, som i bund og grund tog jeres ejendom fra jer," sagde Trump i en tale søndag til den nationale landbrugsorganisation.

Det rapporterer BBC.

Men det vil samtidig gøre mange natur- og miljøorganisationer vrede over, at Trump forsøger at score point på bekostning af miljøet.

Det er lederen for USA's miljøkontor (EPA), Andrew Wheeler, som senere på dagen vil fremlægge sit forslag, skriver avisen New York Times.

Det vil afløse den vandmiljøplan, der blev vedtaget under tidligere præsident Barack Obama. Den beskyttede også bække og vådområder i landet. Det blev dengang mødt med protester fra flere industrier.

Under de nye regler vil ejere af ejendom kunne hælde pesticider, gødning og andre forurenende stoffer direkte i millioner af kilometer vandløb og vandområder for første gang i årtier.

Naturfredningsforening om alternativer til glyphosat: "Det kan sagtens lade sig gøre" 

Tørken 2018 får dansk CO2-udledning til at stige 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også