Dakofo skrotter fiskemel i foder til æglæggende økohøns

Brancheorganisationen for den danske korn og foderbranchestopper stopper nu brugen af fiskemel i foder til økologiske høner. 
Foto: DAKOFO/ PR
Foto: DAKOFO/ PR

Efter fundet af PFAS i æg fra økologiske høns, der menes at stamme fra fiskemel i foderet, vælger Dakofo nu at stoppe brugen af netop den ingrediens.

Udmeldingen kommer efter brancheorganisationen Danske Æg, der repræsenterer godt 90 pct. af danske ægproducenter, meldte ud, at den ville stoppe brugen af fiskemel i foder.

”Vi prioriterer fødevaresikkerhed meget højt, og ud fra et forsigtighedsprincip stopper vi derfor brugen af fiskemel i foder til æglæggende økologiske høner. Vi mener, at det er den rigtige beslutning i lyset af den viden, vi har nu, og den beslutning Danske Æg har truffet,” udtaler Asbjørn Børsting, direktør i Dakofo.

Brancheorganisation dropper fiskemel efter PFAS-fund

Dakofo og foderbranchen har været i dialog med Fødevarestyrelsen om risikovurderingen på PFAS i forhold til foder- og fødevarekæden. Her er der hidtil ikke peget på foder som en risikokilde, fremgår det i pressemeddelelsen.

Dakofo skriver i meddelelsen, at undersøgelsen fra DTU i sagens natur skærper fokus på området og den mulige risiko for indhold af PFAS i fiskemel samt mulige følgevirkninger i fødevarekæden. 

På baggrund af den nye viden har branchen taget kontakt til både myndigheder samt fiskemelsproducenterne og deres brancheorganisation for at få en risikovurdering og mere viden om PFAS.

Dakofo har 50 medlemmer og består af danske korn og foderselskaber, fiskefoderindustrien og en række internationalt arbejdende handels- og mæglervirksomheder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også