Tysk grovvarekoncern hæver forventningerne efter flyvende start

Særligt salget af vedvarende energi får den tyske grovvarekoncern Baywa til at opjustere sin forventninger til indtjeningen for hele året.
Foto: PR-foto Baywa
Foto: PR-foto Baywa

Baywa er kommet flyvende fra start i første halvdel af 2022 og opjusterer derfor forventningerne til hele året.

For regnskabsårets første halvår har den tyske grovvarekoncern præsteret en omsætning på 12,9 mia. euro - en stigning fra 9,3 mia. euro sammenlignet med samme periode året forinden.

Selskabets ebit er samtidig blevet fordoblet fra 144,6 mio. euro til 328 mio. euro i perioden. Forventningerne til selskabets ebit for hele året lyder nu på 400-450 mio. euro.

”I et meget ustabilt markedsmiljø præget af knappe ressourcer og afbrydelser i forsyningskæderne har vi på pålidelig vis levet op til vores kunders tillid til BayWas evne til at levere”, siger Klaus Josef Lutz i en meddelelse, der fortsætter:

”Virksomheden nyder også godt af de internationale bestræbelser på at opnå større uafhængighed af fossil energi, som vinder yderligere frem som følge af energikrisen. Som følge heraf vil den meget gode forretningsudvikling inden for segmentet vedvarende energi fortsætte i de resterende måneder af regnskabsåret.”

Ifølge selskabets adm. direktør Klaus Josef Lutz har Baywa præsteret på samtlige forretningsgrene.

Landbrugsforretningens omsætning steg fra 2,6 mia. euro til 3,1 mia. euro i det seneste halvår. Indtjeningen var særligt drevet af en øget efterspørgsel på proteinafgrøder, lyder det i meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også