Tysk grovvarekoncern sælger væksthus-projekt

Efter et vellykket pilotprojekt sælger Baywa sin mellemøstlige væksthusproduktion til et selskab i De Forenede Arabiske Emirater.
Foto: PR-foto Baywa
Foto: PR-foto Baywa

Et pilotprojekt har nu fået sin ende for Baywa, der har solgt sin væksthusproduktion i De Forenede Arabiske Emirater.

Køberen af Pure Harvest Smart Farms, der producerer frugter og grøntsager i selv samme land, skriver Baywa i en pressemeddelelse, hvor prisen ikke oplyses.

”Som annonceret har vi med succes afprøvet og implementeret en forretningsmodel i Al Ain, der består af opførelse, drift og salg af innovative drivhuse. Jeg vil gerne takke vores lokale joint venture-partner, Al Dahra Holding LLC, for det tillidsfulde samarbejde”, siger Klaus Josef Lutz, formand for BayWa, og fortsætter:

”Med det videresalg, der nu har fundet sted, afslutter vi vores pilotprojekt i Al Ain. Den unikke knowhow, som vores team har erhvervet sig på stedet, giver os en betydelig vidensfordel, som vi fortsat vil bruge og bidrage med i fremtidige internationale samarbejder.”

Produktionen strækker sig udover 12 hektar, hvor faciliteterne bliver beskrevet som ”high-tech” af Baywa selv. Pilotprojektet startede i 2017 med Al Dahra, der har base i Abu Dhabi.

For nylig kunne AgriWatch beskrive, at Baywa var på opkøbsjagt i Tyskland, hvor datterselskabet Cefetra overtog en majoritetsandel af landets største leverandør af frugt og nødder, Heinrich Brüning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også