Politiet advarer atter landmænd: Pas på særligt udstyr

Nordjyllands Politi har i den seneste tid modtaget flere anmeldelser om tyverier af værdifuldt GPS-udstyr fra landbrugsmaskiner. Politiet opfordrer derfor landmænd og maskinstationer til at sikre deres udstyr.
Politiet er klar over, at det kan være et stort og dyrt problem for landmændene at få stjålet deres værdifulde GPS-udstyr, fx under forårsarbejdet i marken. | Foto: Kverneland / PR
Politiet er klar over, at det kan være et stort og dyrt problem for landmændene at få stjålet deres værdifulde GPS-udstyr, fx under forårsarbejdet i marken. | Foto: Kverneland / PR

Endnu engang kommer der en opfordring og advarsel fra politiet rettet mod landmænd og maskinstationer.

Denne gang er det nordjyderne, der kommer med en venlig varsel om at passe på værdifuldt GPS-udstyr, der er i høj kurs hos tyve rundt om i landet. Det gør de i en pressemeddelelse.

”Det er desværre noget, vi har set før – særligt i foråret og efteråret. Konkret har vi fået anmeldelser fra Aabybro, Vadum og Vrå, men vi ved af erfaring, at disse gerningsmænd er meget mobile, så vores opfordring til alle landmænd og maskinstationer i hele politikredsen er: Sørg for at sikre jeres GPS-udstyr mod tyveri,” råder efterforskningsleder og vicepolitiinspektør Niels Kronborg, Nordjyllands Politi.

Højsæsonen står for døren: Politi advarer landmænd mod GPS-tyverier

Så sent som i marts skrev AgriWacth, at den sydjyske politikreds modtog tre anmeldelser om tyverier i løbet af én weekend, hvor der var blevet stjålet GPS-udstyr fra traktorer. De tre tyverier er alle sket i Varde Kommune.

Niels Kronborg fortæller, at politiet er fuldt ud klar over, at det kan være et stort og dyrt problem for landmændene at få stjålet deres værdifulde GPS-udstyr, fx under forårsarbejdet i marken.

”Derfor ser vi også med stor alvor på de her tyverier, og vi er i gang med at efterforske på sagerne, så vi kan få lokaliseret gerningsmændene og få dem stillet til ansvar. Når vi går ud og advarer landmændene nu, så handler det om, at bliver udstyret først stjålet, koster det tid og penge, inden landmændene er oppe at køre igen. Så forebyggelse mod tyveri er klart at anbefale,” siger Niels Kronborg.

Cocktail af GPS-tyverier og lange leveringstider udfordrer langt ind i 2022

AgriWatch har også tidligere beskrevet, at antallet af GPS-tyverier har været stigende de senere år.

I december vurderede forsikringsselskabet Topdanmark, at mængden af sager ville være 10-15 pct. højere i 2021 end året forinden.

Samtidig har forsikringsselskabet hjulpet dobbelt så mange kunder, der har været udsat for GPS tyveri, i 2021, end Topdanmark gjorde i perioden 2017-2019.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også