Louise Køster vinder formandsvalget i Økologisk Landsforening

Efter et kampvalg blev det her til aften afgjort, at Louise Køster bliver Økologisk Landsforenings nye forperson. Hun er den første kvindelige frontfigur i foreningens historie. I sidste time blev feltet af kandidater snævret ind til tre.

Det var Louise Køster, der til aften vandt valget om at blive forperson i Økologisk Landsforening.

I Horsens Ny Teater faldt der her til aften afgørelse mellem de kandidater, der gennem de sidste mange uger har kæmpet om at overtage forpersonsposten i foreningen.

Ejer af Rabarbergaarden bliver den første kvindelige forperson i foreningens historie, da hun i dag fik størstedelen af medlemmernes stemmer.

Det er ukendt, hvor mange stemmer hun fik.

Louise Køster er kandidat til formandsposten i ØL: ”Jeg er et meget autentisk menneske og leder”

Uffe Bie blev ikke valgt til bestyrelsen til aften, og antallet af formandskandidater blev derfor i sidste time ændret til tre fremfor fire. Uffe Bie blev i stedet valgt som 1. suppleant til bestyrelsen.

Tidligere på dagen blev det stemt igennem, at titlen formand blev ændret til forperson.

Samtidig var der et flertal bag, at den nye forperson fremover kan sætte sig en anelse bedre til rette i stolen for bordenden, da perioden som forperson forlænges til to år i stedet for det hidtidige ene år.

Den netop afgåede forperson, Per Kølster, har bestredet posten i ni år.

Da Per Kølster tidligere var på scenen til generalforsamlingen, knyttede han følgende ord om de fremtidige opgaver for foreningen:

”Fremtiden handler om at føre bevis om produktets herkomst og den grønne omstilling. Konkurrencen bliver øget mod andre aktører, men hvor økologien er fraværende. Derfor skal vi bevise, at fremtiden er økologisk,” lød det bl.a. fra ham.

AgriWatch har tidligere talt med den afgåede forperson om, hvad han har været mest stolt af gennem hans periode som frontfigur, og hvordan foreningens rolle har ændre sig på den poltiske scene over årene.

Afgående økologi-formand ser tilbage på ni år med fremgang, brydekampe og økonomisk rutsjetur

Her er de fire kandidater til formandsposten i Økologisk Landsforening

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også