AgriWatch

Klimarådet vil sætte krav til biogas-støtte

Klimarådet anbefaler betingelser, som biogasanlæg skal leve op til for at opnå tilskud.

Foto: Rambøll/PR

For at landets biogasanlæg skal fortsætte med at modtage støtte, som 136 af dem har gjort siden 2010, skal de kunne dokumentere, at de har styr på udslip af metan til atmosfæren, lyder det fra Klimarådet.

Det skriver Ingeniøren.

En rapport, som Energistyrelsen udgav 1. september i år, viser, at ud 69 ud af landets 144 biogasanlæg havde et gennemsnitligt metantab på 2,5 pct, hvilket er langt fra Energistyrelsens målsætning om metantab på en pct. for at nå klimamålet i 2030.

Den meget lille eller tvivlsomme klimagevinst gør, at Peter Møllgaard, der er formand for det regeringsrådgivende organ Klimarådet, vil have stillet klimakrav til biogas-branchen, hvilke bør komme fra regeringens side.

"Vi foreslår og forventer nok også, at regeringen sætter gang i, at der udarbejdes et forslag til, hvordan de her metantab kan mindskes. Klima­ådet foreslår helt overordnet, at tabene mindskes via betingelser for at opnå tilskud, som er ret store for biogas," siger han.

(Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie CleantechWatch.)

Klimarådet frygter for tidsoptimistisk regering  

Klimarådet ser el som mest oplagte drivmiddel for den tunge vejtransport 

Klimarådet ser potentielt centralt værktøj parkeret i landbrugsaftale 

Mere fra AgriWatch

Forslag: Avlere skal have mink PCR-testet hver uge

Fødevarestyrelsen skal PCR-teste mink på alle farme i Danmark en gang om ugen. Sådan lyder forslaget fra regeringen, der dog ikke kan svare på, hvordan det skal foregå. Umuligt, lyder det fra formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch