Medie: Naturfredningsforening følte sig presset af gods til at trække klage tilbage

Fynsk afdeling i Danmarks Naturfredningsforning har trukket en klage tilbage om gods' udvidelse af kvægbrug. Foreningen føler sig presset af godset.
Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Danmarks Naturfredningsforening har trukket en klage tilbage omhandlende et staldbyggeri ved Odense Fjord - angiveligt grundet en skjult trussel fra byggeriets primus motor godset Hofmansgave.

Det fremgår af en intern mail fra foreningens lokale afdeling i Nordfyn, skriver Fyens Stiftstidende. Her står, at den lokale bestyrelse frygter at komme i "bad standing" af godset.

Ifølge mediet mener Hofmansgave, at et samarbejde med foreningen og Nordfyns Kommune om projektet Naturpark Nordfyn vil blive svært, hvis klagen om godsets staldbyggeri ikke bliver trukket tilbage.

Udvidelsen af godsets kvægproduktion vil gøre det til en af landets største besætninger, men ifølge kommunens beregninger vil det give en let negativ påvirkning af godsets omkringliggende natur.

Hos Nordfyn Kommune mener man ikke, at der er tale om en trussel, men mere "et behov for at holde en god tone i samarbejdet".

"Jeg har aldrig opfattet, at det er blevet sagt som en trussel. Man har måske sagt, at der skal jo være et samarbejde med både kommunen, DN og lodsejeren omkring naturparken, hvor vi skal sidde i arbejdsgrupper sammen. Og der er det blevet nævnt, at det er lidt ærgerligt, hvis man på en eller anden måde bekriger hinanden," siger Lise-Lotte Krogh, ingeniør og tovholder vedr. godsets staldbyggeri.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også