AgriWatch

Trykprøvningsvand fra Baltic Pipe pumpes ud på marker hos lokale landmænd

Lige nu ryger trykprøvningsvand fra Baltic Pipes gasrørledning ud på markerne hos lokale landmænd i stedet for at ende i havet. Det møder kritik fra politisk side, pga. bekymring om metaller i vandet.

Foto: Bent Sørensen

Det vækker politisk vrede og bekymring, at vand der kommer fra trykprøver ved Baltic Pipes gasrørledning, nu ender på lokale marker i stedet for i havet.

Det skriver Sjællandske.

De 13.500 kubikmeter vand pumpes op nede fra stranden ved Feddet, og ender på marker ved Roholte, som er ejet af landmand og byrådsmedlem og medlem af teknik-og miljøudvalget, Erik Rasmussen (V), og af landmand Otto Jacob Larsen.

"Det er rent vand med metaller i, det er ikke noget der skader jorden," siger Otto Jacob Larsen til avisen.

Da teknik og miljø-udvalget i Faxe Kommune godkendte at trykprøvningsvandet kunne udledes i Faxe Bugt, var tanken, at vandet blev blandet med hav, og at de metaller, der udledes med trykprøvningsvandet, blev fortyndet.

"Jeg synes ikke, det er sjovt at spille hasard med for eksempel hexavalent chrom, som vi ved er kræftfremkaldende, lyder det fra Christina Birkemose (S)," andenviceborgmester og medlem af udvalget, til Sjællandske.

Regningen for gasrørledning stiger med 1 milliard

Ekstreme naturgaspriser rammer Europa

Naturgaspriser giver staten milliardbesparelse  

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch