AgriWatch

Solcelleanlæg til trecifret millionbeløb ser ud til at blive en realitet på Fyn

Hvis alt går som planlagt, vil 127 hektar landbrugsjord blive erstattet af en solcellepark, som skal levere strøm til tusindvis af husstande. Energiselskabet Better Energy står bag, og der er ifølge direktøren tale om "en betydelig trecifret millioninvestering".

Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy. | Foto: Better Energy / Pressefoto

Beboerne i Ringe må i fremtiden vænne sig til, at cirka 127 hektar landbrugsjord nord for byen skal udgøre fundamentet under et nyt solcelleanlæg, som skal levere grøn strøm til 31.000 husstande.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Forslaget om solcelleanlægget bliver for tiden diskuteret i Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, og energiselskabet Better Energy står bag. Firmaets adm. direktør, Rasmus Lildholdt Kjær, forklarer, man har indgået en 30-årig aftale om leje af jorden.

Rådgivningsfirma beretter om enorm solcelle-interesse fra danske landmænd

Nyt forslag om kæmpe solcellepark splitter politikere i vestjysk kommune 

"Dette område har ganske få naboer i nærheden, der er kun fire naboer indenfor 200 meter. Samtidig vil solcelleparken forbedre vandkvaliteten i området og levestederne for bl.a. paddearterne.
På den måde får vi flere ting til at gå op i en højere enhed," skriver Rasmus Lildholdt Kjær i et skriftligt mail-svar til Fyens Stiftstidende.

Der er ifølge ham tale om "en betydelig trecifret millioninvestering".

Mere fra AgriWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch