Nu får Belgien igen lov til at eksportere svinekød til vigtigt marked uden for EU

Næsten et år efter, at Belgien blev erklæret fri for svinepest, og tre år efter landet konstaterede første udbrud, har Sydkorea åbnet op for import landet, der er EU's syvendestørste producent. Men vigtige markeder som Kina mangler stadig.
Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix
Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Det kan blive en lang proces for lande at få lov til at sende svinekød ud af landet, hvis de har været ramt af svinepest.

Tre år er der gået, siden Sydkorea sammen med mange andre lande lukkede ned for importen af svinekød fra Belgien, efter at landet havde konstateret udbrud af den frygtede svinesygdom.

Men nu skal det igen være muligt for de sydkoreanske forbrugere at sætte tænderne i bacon, svinenakke og andre udskæringer fra belgiske slagterier, da landet har slået døren op for dem igen.

Det skriver mediet Pig333.

Belgien konstaterede det første tilfælde af svinepest i september 2018, men blev officielt erklæret fri for svinesygdommen til juletid i 2020. Landet er den syvendestørste eksportør af svinekød globalt.

Det er til trods for, at landet blot producere 1,1 mio. ton, hvilket svarer til omkring 1 pct. af den globale produktion af svinekød.

Sydkorea er et af Belgiens vigtigste markeder, og tal fra EU viser, at ca. 23 pct. af al eksport af svin uden for EU sker til Sydkorea. Andre vigtige markeder som Kina og Australien er fortsat lukkede.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også