AgriWatch

Cargill vil åbne skattekisten for landmænd, der binder kulstof

Råvarekoncernen Cargill vil belønne amerikanske landmænd, som tager mere miljø- og klimavenlige metoder i brug på deres jord. Det skal ifølge koncernen skabe nye indtægtsmuligheder for landmændene og bidrage til CO2-reduktioner.

Foto: Thomas Borberg

En af verdens største råvarehandlere Cargill er begyndt at betale amerikanske landmænd ekstra for at bruge metoder i planteavlen,
som er sunde for jorden og binder kulstof. Det skriver Bloomberg.

Grovvarekoncernen ser muligheder i, at metoder som regenerativt landbrug vil skabe nye indtægtsmuligheder for landmændene og samtidig bidrage til, at Cargills kunder kan blive CO2-neutrale.

Mens andre virksomheder som Indigo Ag også er begyndt at betale landmænd for at binde kulstof i jorden, mener Cargill, at selskabets store kontrol med værdikæden fra foder til dyr, vil blive en fordel.

"Vi fungerer som en bro mellem landmænd og leverandører af forbrugsgoder. Vi er nødt til at producere fødevarer og levere miljømæssige resultater sammen," siger Ben Fargher, der er vicepræsident for bæredygtighed i Cargill, til Bloomberg.

Målet er, at regenerativt landbrug skal udbredes til 10 millioner hektar land i Nordamerika frem mod 2030. Metoden omfatter dyrkning af dækafgrøder for at reducere erosion ifølge Cargill.

Landbruget estimeres til at udgøre 10 pct. af USA's samlede udledning af CO2.

Nestlé investerer 8,2 mia. kr. i regenerativt landbrug i markant plan for værdikæde

Milliardinvestor om bæredygtighed: "Kæmpe risiko hvis vi ikke tog højde for det" 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch