AgriWatch

Slagteriernes eksport til Kina slog rekord i første halvår

Kina er blevet de danske slagteriers absolut vigtigste eksportmarked målt på mængde og i kroner og øre. Men landet har siden sommer trådt bremsen i bund, og det truer den ellers lukrative eksport til "Landet i Midten".

Foto: AP/POLFOTO/arkiv

Lige før Kina i sommers trådte i bremsen i bund og gav et chok til svinepriserne nåede "Landet i Midten" at blive det absolut vigtigste eksportmarked for danske slagterier. Det viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer, som fremgår af organisationens Markedsnyt.

Heri fremgår det, at de danske slagterier eksporterede 314.033 ton svinekød i første halvår af 2021. Det var til en værdi af 5,47 mia. kr. Det er slagteriernes største eksport til landet nogensinde.

Slagterierne har siden 2018 mere end firdoblet eksporten til Kina.

Gennem en lang række år var Tyskland det største marked for danske slagterier, men i dag er landet på en andenplads med en eksport på ca. 3 mia. kr. efterfulgt at Polen, der importerer for 2,9 mia. kr. På fjerdepladsen er Japan med import på ca. 1,4 mia. kr.

Storbritannien er et af de lande, som før var vigtigt for slagterierne, men nu er faldet langt ned ad listen med en import for 1,3 mia. kr.

Noget tyder til gengæld på, at Kina ikke nødvendigvis forbliver i rekordterritoriet meget længe for de danske slagterier. For siden juni har landet skruet ned for importen af svinekød, og siden da er slagteriernes indtjening ligesom svinenoteringerne faldet markant.

Priskollaps: Desperate landmænd overvejer at aflive deres grise

Kinesisk kødimport rasler ned 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch