AgriWatch

Ægproducent vil skrue på lyset for at få bugt med udbredte knoglebrud hos høns

Dueholm, der leverer æg til Coop, vil med en ny metode forsøge af udsætte hønsenes æglægningstidspunkt med to uger, så de når at vokse sig store nok og ikke får brud.

Foto: Miriam Dalsgaard

For nylig viste en undersøgelse lavet af forskere fra Københavns Universitet, at 85 pct. af æglæggende høns i Danmark får brud
på brystbenet. Det har fået Dueholm, der leverer æg til Coop,
til at forsøge sig med en ny metode for at afhjælpe problemet.

Således fremgår det af en pressemeddelelse.

Forskerne fra Københavns Universitet pegede i sidste uge på, at skaderne på brystbenet formentlig opstår, da hønsene er for små, når de begynder at lægge æg. Æggeleverandøren vil af den årsag forsøge at udsætte hønsenes æglægningstidspunkt med to uger.

Langt størstedelen af danske høns har indre skader fra for store æg 

Det skal ske ved at ændre i lysprogrammet, så hønsene når at vokse sig større, forklarer Rolf Poulsen, direktør hos Dueholm.

"Det er nok ikke en løsning, der fjerner problemet hundrede procent, men vi kan på den anden side ikke bare vente på, at
der kommer en løsning. Vi er nødt til at prøve noget af det, som forskerne peger på," udtaler Rolf Poulsen i meddelelsen.

Dueholm vil starte forsøget i forbindelse med næste besætning.

Hos Coop er CSR-chef, Thomas Roland, tilfreds med, at Dueholm handler på baggrund af det udbredte problem, forskerne peger på.

"Det er helt afgørende, at alle, der kan gøre noget ved problemet, forsøger at gøre noget. Og jeg er tilfreds med at vores leverandør af økologiske æg anerkender problemstillingen og allerede nu ændrer i produktionen i håb om at finde nye løsninger," siger han.

Ægproducenter om benbrud hos høns: Der er tydeligt et problem 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch