AgriWatch

Nyt digitalt system skal gøre det nemmere for landmænd at søge om landbrugsstøtte

Den digitale selvbetjeningsløsning til landmænd, "Tast selv", har fået en overhaling, som ifølge Landbrugsstyrelsen skal gøre det mere enkelt at søge om støttekroner.

Foto: Jens Dresling

Landbrugsstyrelsen har givet det digitale selvbetjeningssystem "Tast selv" en overhaling, som skal gøre det nemmere for tusindvis af landmænd at søge landbrugsstøtte, økologistøtte, naturpleje og skovrejsning. Det fremgår af en pressemeddelelse fra styrelsen.

"Med det nye Tast selv gør vi brugeroplevelsen bedre for landmændene. Det skal nemlig være så nemt og enkelt som muligt for landmanden at søge om penge. De skal kunne bruge deres tid i marken og stalden og mindst muligt på kontoret," siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen Jon Simonsen.

Det nye system har ifølge Landbrugsstyrelsen været igennem adskillige faser, hvor både konsulenter og landmænd har været med til at udvikle og teste systemet med nyt design og funktioner.

"Vi har meget tidligt i processen med det nye Tast selv involveret landmænd og konsulenter, så vi kunne få deres input og ønsker til det nye system. De har været med på hele rejsen fra tanke til slutprodukt. På den måde får vi et Tast selv, der er robust og langtidsholdbart for alle," siger Jon Simonsen.

Landbrugsminister om blåt udspil: "Det virker uambitiøst og utroværdigt"

Udspil til landbrugsforhandlinger opdateret: Her er regeringens nye udkast

Ny EU-reform vil gøre landbruget grønnere – dansk landbrug frygter, den vil skade konkurrenceevnen 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch