Flere lande åbner op for belgisk svinekød

Efter at være officielt fri for svinepest åbner flere lande nu op for belgisk svinekød igen. Knap halvdelen af de 30 lande, der suspenderede belgisk svinekød i 2018, har nu genoptaget handlen.
Foto: Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann

Da Belgien blev ramt af afrikansk svinepest i september 2018 lukkede 30 af landets eksportnationer ned for belgisk svinekød.

Drypvist er de vendt tilbage, hvor nu Japan som det 14. land har genoptaget eksporten af belgisk svinekød. Det skriver Brussels Times.

Det vækker selvsagt glæde hos den belgiske landbrugsminister David Clarinval, der i de seneste måneder har arbejdet på at åbne markederne, efter landet fik rystet sygdommen af sig.

"Det går ikke altid som smurt. Jeg vil derfor takke alle involverede parter og deres arbejde for, at vi igen kan sælge vores produkter på det internationale marked," siger David Clarinval ifølge mediet.

Selvom Japan er et beskedent marked for Belgien, så kan genåbningen vise sig at blive vigtig for andre asiatiske markeder. Grundet den høje fødevarekontrol i Japan, kan deres accept nemlig få lande som Taiwan og Kina til at genåbne sluserne for det belgiske svinekød.

Kina er blandt de største aftagere af landets svinekød.

Siden september 2018 har Belgien registreret 833 tilfælde af svinepest i vildsvin. De seneste fund var af kadavere, som havde ligget døde i månedsvis. Sygdommen har ikke ramt besætninger af tamsvin.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også