Danmarks ambassadør i Libanon køber økologisk herregård for over 50 millioner

Trods en dagligdag på den danske ambassade i Beirut har Merete Juhl opkøbt en økologisk herregård på Vestsjælland. Drømmen om at eje en gård stammer fra opvæksten på landet, fortæller hun.
Siden 2018 har Merete Juhl været Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og Syrien. Hun er tidligere ambassadør i Ukraine (2013-2015) og De Forenede Arabiske Emirater og Qatar (2015-2018). | Foto: Nanna Kreutzmann/ERH
Siden 2018 har Merete Juhl været Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og Syrien. Hun er tidligere ambassadør i Ukraine (2013-2015) og De Forenede Arabiske Emirater og Qatar (2015-2018). | Foto: Nanna Kreutzmann/ERH

Den vestsjællandske herregård og planteavlsejendom Store Flinterup er blevet solgt, og selv om køberen er dansk, blev den rette arvtager af gården fundet i Beirut.

Det er nemlig Merete Juhl, Danmarks ambassadør for Libanon, Jordan og Syrien, der har overtaget gården, som er købt for over 50 mio. kr. Det bekræfter hun over for AgriWatch.

"Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at drømmen om at eje et landbrug kunne blive til virkelighed. Det er noget, jeg har gjort sammen med min far, så vi nu ejer den her skønne ejendom i smukke omgivelser. Jorden er forpagtet ud, da jeg fortsætter som hidtil med mit arbejde som ambassadør. Så det er et sted, jeg kommer til at være, når jeg er hjemme fra mit arbejde i udlandet," siger Merete Juhl.

Tilknyttet Store Flinterup er 184,6 hektar økologisk planteavl, en hovedbygning på 523 kvadratmeter og to udlejningsboliger. Store Flinterup blev oprettet i 1790 af fire bøndergårde, der hørte til fæstegodset under stamhuset Lerchenborg.

Prøv AgriWatch gratis i to uger!

Fra Beirut til Flinterup

Siden 2018 har Merete Juhl været Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og Syrien. Hun er tidligere ambassadør i Ukraine (2013-2015) og De Forenede Arabiske Emirater og Qatar (2015-2018).

Selv om hun bor med sin libanesiske mand Hadi og sin datter Viktoria i Beirut kommer herregården ikke til at stå urørt hen, forklarer hun.

Tilknyttet Store Flinterup er 184,6 hektar økologisk planteavl, en hovedbygning på 523 kvadratmeter og to udlejningsboliger. | Foto: PR EDC Landbrug Poul Erik Bech
Tilknyttet Store Flinterup er 184,6 hektar økologisk planteavl, en hovedbygning på 523 kvadratmeter og to udlejningsboliger. | Foto: PR EDC Landbrug Poul Erik Bech

"Vi får helt sikkert tid til at komme hjem og være en del af landbruget. Der er trods alt kun 3 timer og 50 minutter fra Beirut til København," siger Merete Juhl og tilføjer:

"Nu skal vi have sat herregården i system og udleje de boliger, der er tilknyttet. Senere overtager vi hovedhuset. Det er den overordnede plan. Det bliver et sted, vi kan sætte vores præg på henad vejen, som skal være dejligt for os at være i."

Landbrug fra tidlig alder

49-årige Merete Juhl kommer af en landbrugsfamilie, der fortsat er investeret i erhvervet. Ambassadørens far Rasmus Juhl Rasmussen overtog i 1993 Skaarupgaard Gods nær Aarhus. Et gods, hvor der drives et jordareal på omkring 630 hektar inklusiv tilhørende landbrugsejendomme.

Utraditionel godsejer overvejer fremtiden som planteavler 

I 2014 overtog broderen Søren Wümpelmann Juhl bedriften, som han i dag bor på og driver i ottende generation med sin hustru. Med en familie og opvækst tæt på landbrug var muligheden for at overtage en herregård for god til at lade passere for Merete Juhl, der er den ældste af tre søskende.

"Det har altid været en drøm for mig at have en gård. Jeg hjalp altid så meget til, jeg kunne, når jeg kom hjem fra skole. Senere som ung kom jeg hjem og hjalp til med høsten og i stalden. Det har jeg altid haft en lyst til og deltaget i, så meget som jeg kunne. Jeg kunne lide at være på landet og har også haft heste, jeg fik glæde af," siger Merete Juhl.

Ambassadøren i Beirut er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet og har siden 2000 bestridt forskellige poster i Udenrigstjenesten i blandt andet Bulgarien og Tyskland. Hun behersker seks fremmedsprog fra russisk til italiensk og arabisk.

Planteavler gider ikke køre efter 10 hektar: Det er bundlinjen, der tæller 

"Jeg har altid kunnet lide landbrug, men fra en tidlig alder havde jeg samtidig en appetit på at komme ud i verden og samarbejde med andre lande, lære sprog og interagere med steder, der var forskellige fra Danmark. Det tog form af en drøm, der har bragt mig rundt i verden de senere år," siger Merete Juhl.

Hun understreger, at selv om opkøbet vil bringe hende tættere landbrugslivet i Danmark, er det ikke et udtryk for, at hun er på vej væk fra arbejdet som ambassadør.

Merete Juhl overtager ejendommen 1. september fra sælger Lars Smidth. Det er landbrugsafdelingen for EDC Poul Erik Bech, der har formidlet salget.

Mælkeproducent vil være en af landets største: Investeringer vil løbe op i 100 millioner 

Ejendomsmægler henter landbrugsprofil som konsulent 

Ny kommunal utilfredshed om magtesløshed over for landbrugsudvidelser 

Risikospredning tilfredsstiller Firstfarms-direktør i udfordrende halvår  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også