Kragerup Gods indgår nyt samarbejde med detailkæde

Supermarkedskæde satser på flere danskproducerede varer og lancerer nu økologiske kikærter fra Kragerup Gods.
Foto: PR
Foto: PR

Der skal endnu flere danskproducerede fødevarer på hylderne i Meny-kæden.

Det har fået dagligvarekæden til at indgå et nyt samarbejde via Dagrofa-selskabet Grøn Fokus med Kragerup Gods på Vestsjælland.

Fremover skal godset levere økologiske kikærter fra de danske marker til butikkerne - og tiltaget sker som led i at optimere leverancen af de bedste danske råvarer, lyder det i en pressemeddelelse.

"Meny skal være kundernes foretrukne fødevaremarked, og det kan vi være, hvis vi er i stand til at give kunderne de bedste fødevareoplevelser. Vi ser en klar tendens til, at flere kunder handler ind til plantebaserede måltider, og her skal vi være klar med de bedste produkter," siger kædedirektør Richo Boss.

Han understreger, at klimapåvirkningen betyder en del i udvælgelsen af de danske kikærter, der er en vigtig ingrediens i mange plantebaserede retter og indgår i mange sammenhænge som alternativ proteinkilde.

"Desuden er det unikt, at kikærterne er dyrket under danske forhold. Normalt vil kikærter være en importvare, men nu kan vi både handle ved en lokal producent og samtidig undgå at belaste klimaet unødigt ved at fragte kikærter fra udlandet," siger Richo Boss.

(Denne artikel er blevet bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også