AgriWatch

Landmandsbrødre satser på mobile hønsehuse

Et sønderjysk brødrepar ejer både en eksportstald med smågrise og en maskinstation. Senest har de investeret millioner i at udvide forretningen med høns.

Paul Erik Jacobsen | Foto: PR-foto

På et besøg i Tyskland fik landmand Paul Erik Jacobsen en idé til et nyt forretningskoncept: Mobile hønsehuse.

Den idé er nu blevet realiseret, og sammen med sin bror Christian Jacobsen, har han etableret virksomheden Jacobsen Friland.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Virksomehden har 1800 høns, der bor i tre mobile hønsehuse, som flyttes rundt på marker i Padborg, så hønsene hele tiden er sikret frisk græs. På årsbasis lægger de omkring en halv million æg.

"Vi har og vil altid have et industrialiseret landbrug. Men. Når nu flere og flere forbrugere ønsker lokale og bæredygtige fødevarer og en viden om, hvor de fødevarer, vi spiser, kommer fra, så er det vores opgave at lytte og imødekomme efterspørgslen. Forbrugerne er til gengæld også klar til at betale for kvalitet," siger Paul Erik Jacobsen i pressemeddelelsen.

Samlet har Christian og Paul Erik Jacobsen investeret over 2 mio. kr. i de tre mobile hønsehuse, etablering af pakkeri i Vilsbæk og indkøb af emballage.

Og flere kan være på vej.

"Jeg kan godt forestille mig 10-12 mobile hønsehuse. Vi har pladsen, og markedet er der. Hvert hus skal have nye beboere en gang om året, og skal vi overholde vores leveringsaftaler, kan du ikke nøjes med et eller to huse," siger Paul Erik Jacobsen.

Han driver sammen med sine brødre også en maskinstation og en eksportstald med smågrise i Padborg.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch