AgriWatch

Endnu en råvarehandler melder om enorm vækst og opjusterer forventningerne til året

Årets andet kvartal bød på enorm vækst for den amerikanske råvarekoncern Bunge, som så omsætningen stige med 68 pct. og nettoresultatet med 41 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Det får nu koncernen til at opjustere forventningerne.

Foto: Bunge / Pressefoto

Ligesom konkurrenten ADM (Archer-Daniels-Midland) tirsdag gik ud og meldte om et stærkt andet kvartal, er råvarekoncernen Bunge nu også hoppet med på væksttoget.

Det viser et nyt kvartalsregnskab, hvori den amerikanske koncern også øger forventningerne til året.

Bunge landede således en omsætning på 11,6 mia. dollars (73,2 mia. kr.) i andet kvartal 2021 - 68 pct. mere end samme periode året før, hvor omsætningen lød på 6,9 mia. dollars (43,5 mia. kr.)

På samme tid steg nettoresultatet 41 pct. til 398 mio. dollars (2,5 mia. kr.) i forhold til 282 mio. dollars. (1,8 mia. kr.) i andet kvartal.

Det er særligt en øget efterspørgsel på vegetabilske olier fra food service-virksomheder og biobrændsel-sektoren, som nu er med til at løfte forventningerne til året, skriver Bunge i en meddelelse.

Indtjeningen i virksomhedens segment for vegetabilske olier steg til mere end det dobbelte til 113 mio. dollars (712 mio. kr.) mod 48 mio. dollars (302 mio. kr.) sammenlignet med samme periode året før.

"Med et accelererende strukturelt skift i efterspørgslen efter bæredygtig mad, foder og brændstof giver Bunges position i den globale forsyningskæde inden for landbrug en voksende mulighed for at samarbejde med kunder om at imødekomme deres behov i dette skiftende miljø," siger Greg Heckman, adm. direktør i Bunge.

Råvarekoncernen opjusterer forventningerne til det samlede år med en indtjening per aktie på 8,5 dollars mod 7,5 dollars før.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch