Tørkeramte landmænd i USA er desperate: Fødevareafgrøder bliver nu til halmballer

Den værste tørke i årtier har fået amerikanske landmænd til at tage desperate metoder i brug på grund af udsigten til endnu mere dårligt vejr og fortsat skyhøje foderpriser.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Nordamerika er ramt af den værste tørkeperiode i årtier, og både i USA og Canada er landmænd hårdt ramt af høje temperaturer og manglen på nedbør, hvilket nu har fået dem til at ændre strategi.

Fordi afgrøderne visner, er landmændene begyndt at samle deres hvede- og bygstængler sammen for at sælge dem som høballer –
en metode, som ellers er en sjældenhed, skriver Bloomberg.

Ballerne skal bruges som foder til husdyrsbesætninger, eftersom der er en mangel på græsarealer, og priserne på foder er skyhøje.

Nogle landmænd har sågar solgt dele af deres besætninger på grund af manglen på foder ifølge Jeff Chafer, der er formand for landmandsorganisationen North Dakota Stockmen's Association.

"Korn, der normalt når dig til armhulerne, når dig i bedste fald til sokkeholderne," siger han og tilføjer, at mange af markerne ikke er nået at blive grønne i år, hvorfor køerne har spist brunt græs i juni.

Priserne, som i den seneste tid har været i et rekordhøjt niveau, er fortsat presset op på grund af udsigten til en dårlig høst. Tørken forventes desuden at fortsætte i store dele af USA den næste tid.

Analytikere mener, at 15 pct. eller mere af vårhveden ikke vil nå en kvalitet, hvor det kan betale sig at høste den – den største andel i
20 år. Tallet ligger ifølge Bloomberg normalt på omkring 4 pct.

På vej mod den dårligste hvedehøst i 33 år: Tørke rammer det nordlige USA hårdt

Den værste tørke i årtier rammer det vestlige USA 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også