AgriWatch

Tican-udvidelse til trecifret millionbeløb får grønt lys fra Miljøstyrelsen

Tysk-ejede Tican, der er Danmarks næststørste slagterikoncern, har fået grønt lys fra Miljøstyrelsen til en udvidelse af slagteriet i Brørup. Godkendelsen afslører mere præcist, hvor stor udvidelsen bliver.

Foto: Rasmus Baaner

Den tyskejede slagterikoncern Tican er kommet over et af de første bump på vejen mod at realisere planerne om en udvidelse af dens slagteri i Brørup. For Miljøstyrelsen har nu sagt god for byggeriet, som forventes at koste i omegnen af et trecifret millionbeløb.

Det skriver Landbrugsavisen.

Miljøgodkendelsen har løftet sløret for, hvor stor kapaciteten på udbygningen bliver, da det heri fremgår, at kapaciteten vil stige fra 36.000 svin pr. uge til 47.500 pr. uge - det er dog endnu uvist, hvorvidt slagterikoncernen vil udnytte kapaciteten til fulde.

Foto: PR Tican
Foto: PR Tican
 

Tican-direktør om store slagteproblemer: "Vi skal dokumentere, at vi godt kan finde ud af at hente grisene til tiden" 

Efter udfordringer i 2020 har Tican i 2021 fokuseret på at komme tilbage i en normal slagtesituation og få gennemført projektet i forhold til udvidelsen og opgraderingen af slagteriet i Brørup

Niels Jørgen Villesen, der er adm. direktør i Tican, har i et nyligt interview med AgriWatch ikke villle afsløre, hvad den samlede investering for opgraderingen bliver, men fortæller, at udvidelsen forventes at stå færdigt i udgangen af i år.

Tican er den næststørste slagterikoncern i Danmark. Koncernen har syv datterselskaber, hvor ét ligger i Tyskland, mens resten ligger i Storbritannien. Selskabet beskæftiger 2160 ansatte.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch