AgriWatch

Dansk svineproduktion i Kina forventer overskud efter samlet tab på en halv milliard

Efter tre år med massive underskud og et 2020, der bød på endnu et stort milliontab, kan den danske svineproduktion i Kina Scandinavian Farms Invest nu se frem til overskud i 2021.

Driftsleder og medejer af den kinesiske svineproduktion Jørgen Lindberg (3. fra højre) var glad, da Scandinavian Farms i efteråret 2020 begyndte at flyve avlsdyr ind til genetablering af produktionen. | Foto: PR Scandinavian Farms

Et underskud på 98,4 mio. kr. i 2020 kan blive det sidste for nu efter at have tabt mere end en halv milliard på tre år i selskabet Scandinavian Farms Invest.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab fra selskabet, der ejer en stor svineproduktion i Kina.

Efter at være blevet ramt af sygdom blandt besætninger i 2018 måtte produktionen i Kina gennemgå en fuld sanering med udskiftning af bestanden. Det har kostet selskabet samlet 511,6 mio. kr. de seneste tre år.

Med en genetablering af produktionen og et salg, der kan påbegyndes, forventer selskabet nu igen, at kunne lave sorte tal på bundlinjen.

"Avlsdyr blev importeret i 3. kvartal 2020 og produktionen er hermed under genetablering. På denne baggrund forventes der i 2021 et positivt resultat," skriver selskabet i sit regnskab.

Scandinavian Farms Invest solgte i 2020 for 93.000 kr., men kan nu se frem mod i løbet af de kommende år at komme tilbage i normal gænge og ramme en omsætning, som tidligere har ligget på over 300 mio. kr.

Der er dog også behov for at få gang i produktionshjulene igen, da selskabet skal have genetableret en positiv egenkapital, der for nuværende er på -229,4 mio. kr.

Af regnskabet fremgår det, at selskabet har måttet nedjustere sin arbejdsstyrke fra omkring 380 ansatte til 165 medarbejdere.

Siden 2014 har selskabet investeret samlet 710,6 mio. kr. i materielle og biologiske anlægsaktiver, køb af virksomheder og aktiviteter og andre pengestrømme vedrørende investeringsaktivitet, fremgår det af selskabets regnskaber.

Medejer Claus Ewers har tidligere fortalt til AgriWatch, at firmaet ikke skal proppe flere penge i projektet for nuværende.

"Den plan for likviditeten, som vores ledelse udarbejdede sammen, da vi besluttede at genopstarte produktionen, har holdt. Der var krav for kapitalindskud og budgetter, og der skal ikke bæres flere penge derned. Det må produktionen klare," sagde Claus Ewers i starten af 2021 til AgriWatch.

Ifølge direktøren forventer firmaet igen at have en positiv egenkapital i 2022.

Nyt underskud: Danskeres svineproduktion i Kina nærmer sig tab på halv milliard 

Grovvarebrødre laver rekordsalg og mere end fordobler overskuddet 

Dyk i svinepriser påvirker storlandbrugs indtjening med 30 millioner: "Vi er ikke tilfredse"

Danskere propper ikke flere penge i kinesisk svineprojekt: "Det må produktionen klare" 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch