AgriWatch

New Holland-ejer køber global præcisionsvirksomhed for tocifret milliardbeløb

Den amerikanske maskinkoncern CNH Industrial har indgået en aftale om at købe storproducenten af præcisionsteknologi Raven Industries for ca. 13 mia. kr.

Foto: Thorsen-Teknik / PR

Milliardkoncernen CNH Industrial har indgået en kæmpeaftale om at købe den amerikanske storproducent af præcisionsteknologi Raven Industries for 2,1 mia. dollars, hvilket svarer til ca. 13 mia. kr.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse.

"Opkøbet bygger på et langt partnerskab mellem de to selskaber og vil yderligere forbedre CNH Industrial position på det globale marked for landbrugsudstyr via stærk innovationskapacitet inden for autonomi- og præcisionsteknologi," står der i meddelelsen.

Aftalen indebærer, at CNH køber 100 pct. af aktierne i Raven til en pris på 58 dollars pr. aktie. Det er 33,6 pct. mere end Ravens gennemsnitlige aktiekurs på Nasdaq den seneste måned.

Opkøbet forventes at være fuldendt senest ved udgangen af fjerde kvartal i år.

Stiftet af tidligere General Mills-ansatte

Raven Industries blev stiftet i 1956 af fire amerikanere, der forlod deres stillinger i General Mills for at etablere virksomheden. I begyndelsen satsede selskabet primært på at producere luftballoner.

Siden da har Raven Industries etableret sig som en af de førende spillere inden for udviklingen af præcisionsteknologi til landbruget, og i 1986 blev virksomheden børsnoteret i USA.

Raven Industries er opdelt i de tre divisioner Applied Technology, Engineered Films og Aerostar. I divisionen Applied Technology ligger salget af præcisionsteknologi til landbrug, som også bliver solgt på det danske marked med maskinforretningen Brdr. Toft fra Sabro og Thorsen-Teknik fra Farsø som forhandlere.

Hovedkontoret ligger i den amerikanske by Sioux Falls i South Dakota, og selskabet har over 1300 ansatte. I 2014 købte Raven hollandske SBG og har i dag europæisk hovedkontor i Holland.

Raven Industries omsatte i 2020 for 348,4 mio. dollars, svarende til 2,1 mia. kr. Til sammenligning lød omsætningen hos den nye ejer, CNH Industrial, der har landbrugsmaskinmærkerne Case IH, New Holland og Kongskilde, på 26 mia. dollars (159 mia. kr.) i 2020.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch