AgriWatch

Ingen interesse for konkursramt slagteri - Ejer forventer at smide håndklædet i ringen

Andeslagteriet Dan Duck ser ikke ud til at genstarte produktionen, efter ejerne drejede nøglen om i april. Ingen har vist interesse, fortæller kurator.

Foto: Casper Dalhoff/IND

Slagtning af ænder i Danmark er meget vel sket for sidste gang, efter interessen for det konkursramte slagteri Dan Duck mildest talt har været sparet.

Ingen har vist interesse for at opkøbe slagteriet i Struer, siden det i april blev begæret konkurs, skriver Food-Supply.

Konkursboets kurator Jan Bruun Jørgensen iværksætter derfor plan B, der vil betyde, at medarbejderne skal opsiges og boets aktiver, der ligger i andre selskaber, skal sælges.

En af medjer af Danduck Hardy Eskildsen tror heller ikke, at det lykkedes at få gang i slagteriet igen.

"Men nu må jeg bare arbejde lidt hårdere i nogle år. Heldigvis har jeg andre virksomheder, ikke mindst Top Æg, som har været mit damplokomotiv i 16 år. Jeg skal nok få min dag til at gå," siger Hardy Eskildsen til mediet.

Som tidligere beskrevet, gik driftsselskabet bag det danske slagteri – DD Drift – konkurs efter at have kæmpet med et blakket renommé, siden Fødevarestyrelsen tilbage i 2019 udsendte en fejlbehæftet rapport om hygiejneforholdene på slagteriet.

Rapporten blev siden omtalt i bl.a. Ekstra Bladet, som ifølge Hardy Eskildsen ledte til millionstore tab i de største salgsdage omkring jul.

Mere fra AgriWatch

Politisk flertal afsætter 850 millioner til Power-to-X

Industrien bifalder bred politisk aftale om at afsætte en lille milliard til den danske deltagelse i EU's grønne brintprojekt. Den endelige udvælgelse af projekter ventes inden for uger, hvor et projekt om grøn ammoniak er med i opløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch