Sjællandsk borgmester: Regeringens udspil truer lokale arbejdspladser

Både Ringsteds borgmester og NNF frygter, at regeringens udspil kan koste arbejdspladser i Ringsted, hvor et af landets største slagterier hører hjemme.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringens udspil til klimaforhandlingerne for landbruget kan blive dyrt for en kommune som Ringsted, der huser af et Danish Crowns største slagterier.

Kommunens borgmester, Henrik Hvidesten, peger på, at CO2-reduktioner i landbruget kan presse erhvervet ud af Danmark.Derfor håber tre lokale interessanter, at regeringen vil begrænse CO2-reduktionerne for landbruget.

Det skriver Sjællandske.

"Konsekvensen er jo så, at vi mister arbejdspladser, og vi har ikke brug for flere, der stiller sig op i arbejdsløshedskøen. Vi har brug for folk, der producerer noget, fordi det er jo en produktion, vi er rigtig gode til. Både ude hos landmanden, der producerer grisen, og herinde hvor de kan finde ud af at lave nogle produkter, som de kan putte en masse merværdi i, så de kan sælge til høje priser i Japan for eksempel," lyder det fra Henrik Hvidesten ifølge avisen.

Han bakkes op af formand for NNF Sjælland og øerne Henrik Tonnesen og miljøordfører og regionsrådsmedlem i Region Sjælland Jacob Jensen (V)

Regeringen vil sænke landbrugets CO2-udledning med 7,1 mio. tons i 2030. 1,6 mio. ton skal komme fra kendte løsninger og  0,5 mio. tons kommer fra allerede besluttede tiltag. 5 mio. tons skal komme via nye udviklingsspor, som regeringen vil afsætte over 700 mio. kr. til inden for grøn forskning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også