AgriWatch

Medie: Fugleinfluenza rammer ny dansk besætning

En besætning i Vestjylland er blevet ramt af fugleinfluenza, bekræfter Fødevarestyrelsen til medie. I 2018 blev bedriften ramt af selvsamme sygdom.

Foto: René Schütze

Den danske fjerkræsektor må endnu engang vente på ny, inden tredjelande igen vil importere fra Danmark.

En besætning ved Vinderup i Nordvestjylland er blevet ramt af fugleinfluenza. Det bekræfter Fødevarestyrelsen over for Dagbladet Holstebro-Struer.

Bedriften med 18.000 ænder og gæslinger ejes af Martin Daasbjerg, hvis bedrift også blev ramt af sygdommen i 2018.

"Det er rigtig hårdt. Jeg har håbet til det sidste, at det ikke var fugleinfluenza, og jeg har ikke kunnet sove for det," siger Martin Daasbjerg til mediet.

Ifølge Fødevarestyrelsen indledes der torsdag af aflivning af dyrene for at forhindre yderligere smittespredning.

Udbruddet er det første af sin slags i april, hvor der måneden forinden var ti udbrud i Danmark. I alt er 15 danske fjerkræbesætninger blevet ramt af sygdommen siden november 2020.

Som AgriWatch tidligere har beskrevet har sygdommen allerede kostet den danske stat over 100 mio. kr. i omkostninger for aflivninger.

Fødevarestyrelsen har tidligere vurderet, at fugleinfluenza koster sektoren 5 mio. kr. om ugen, fordi flere eksportlande uden for EU's grænser lukker ned for eksporten.

Den nuværende bølge af udbrud er den værste i Danmarks historie, men hverken myndigheder eller eksperter har fundet forklaringen på dette.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch