AgriWatch

EU-forventning til svineproduktion vender 180 grader

I 2021 vil svineproduktionen i EU-lande stige, forventer kommissionen. Det står i kontrast til efterårets forventninger for året, hvor produktionen stod til at falde. Analytiker er skeptisk for U-vendingen.

Foto: Landbrug&Fødevarer / PR

Fra fald til stigning.

EU-Kommissionens forventninger til unionens samlede svineproduktion i 2021 har vendt over det seneste halve år.

I efteråret 2020 forventede kommissionen et fald på 0,7 pct. for 2021, men i foråret 2021 er forventningerne vendt til vækst på 1 pct.

Den europæiske svineproduktion vil derved løbe op i 23,4 mio. ton i 2021 ifølge prognosen. Det skriver Landbrug & Fødevarer i sit markedsnyt.

Men ifølge markedsanalytiker hos Landbrug & Fødevarer, Karsten Flemin, er forventningerne noget højt sat.

"En stor del af den stigende bestand af slagtesvin ved december tællingen var en konsekvens af mange overgående slagtesvin. Og ved udregning af ændring i bestanden af søer bør man se bort fra en stor stigning for Frankrig, der udelukkende skyldes en metodeændring. Uden Frankrig var der et fald på 1,2 pct. i antallet af søer i EU," skriver han.

Omvendt forventer Kommissionen et fald i eksporten af svinekød på 2 pct. efter to år med stigninger.

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch