AgriWatch

Kæmpestort sønderjysk biogasanlæg leder efter økologiske leverandører

Coronarestriktioner har besværliggjort dialog med landmænd forud for opførelsen af et enormt biogasanlæg i Sønderjylland.

Foto: Louise Herrche Serup/Ritzau Scanpix

Et af verdens største biogasanlæg er på vej i sønderjyske Kliplev, og selskabet bag arbejder nu på at få flere økologer til at melde sig som leverandører.

Det skriver Jydskevestkysten.

"Vi søger aktivt efter økologer, men det har stået lidt i stampe, fordi møderne ikke har kunnet finde sted (grundet corona, red.)," siger Lars Byberg, adm. direktør i selskabet Sustainable Bio Solutions, som står bag anlægget.

Sustainable Bio Solutions er et partnerskab mellem den amerikanske virksomhed Hudson Sustainable Investments og det internationale ejendomsselskab Eurolinque.

Når anlægget i første kvartal 2022 er helt færdigt, vil det kunne modtage 980.000 ton gylle og strøelse om året og beskæftige 10-12 medarbejdere.

Nature Energy opfører sønderjysk biogasanlæg til 300 millioner

Udvidelse af biogasanlæg skal fjerne klimagasser fra landbruget

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch