Minkavler erkender mulige fejl i indsendte coronaprøvesvar

Minkavler tog coronaprøver af sine dyr på "en kreativ måde", så farm kunne undgå positive coronatests. Han erkender over for DR, at der kan være sket fejl, men afviser, at økonomi spillede en rolle.
Massegrave i Midt- og Vestjylland blev gravet til de millioner af mink, der blev afvlivet i 2020. | Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
Massegrave i Midt- og Vestjylland blev gravet til de millioner af mink, der blev afvlivet i 2020. | Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

I stedet for at indsende coronaprøver fra sine nyligt afdøde mink, indsendte en af landets tidligere og større minkavlere Niels Christian Poulsen stedet prøvesvar til myndighederne fra dyr, som man allerede var testet negativ for covid.

Det skriver DR på baggrund af nogle optagelser fra et radiointerview med minkavleren og en nær samarbejdspartner.

Prøverne, der blev taget "på en kreativ måde" blev indsendt efter, at avlerne i efteråret modtog et brev fra Fødevarestyrelsen dateret 10. oktober, hvor det blev gjort klart, at der var 200 kr. mere at hente i erstatning pr. avlsdyr, alt efter, om et dyr var erklæret smittet eller ej.

Tidligere minkavler Niels Christian Poulsen erkender over for DR, at der ikke har været tilstrækkeligt styr på prøvetgningen, efter at farmen var kommet i zone.

Han slår dog fast, at det ikke var bevidst, og afviser at økonomien spillede ind.

Danske minkskind bliver revet væk: Prisen går gennem loftet hos Kopenhagen Fur 

Aktive købere gav dobbelt så lang minkauktion som planlagt 

Mink kan give stor tilbageførsel for Sydbank 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også