AgriWatch

Landbrugsnetværk får millioninvestering: "Best case er en børsnotering"

Platformen Farmbrella har fået millioninvestering fra Vækstfonden og private investorer. Næste år vil platformen gå internationalt. Flere investeringer i selskabet er i vente, mener direktøren, som tilføjer, at best case vil være en børsnotering.

Foto: Farmbrella

Farmbrella har hentet en millioninvestering fra Vækstfonden og private investorer.

Samtidig får platformen for netværk i landbruget ny bestyrelsesformand.

Ifølge direktør Christina Elgaard er tale om en investering på omkring 1,5 mio. kr., der kommer fra business angels og Vækstfonden.

Jens Stenbæk, der er formand for energiselskabet Andel og tidl. regionsformand for Region Sjælland, der bliver ny bestyrelsesformand i Farmbrella.

"Vi har arbejdet på at bygge platformen bygget, og i år skal vi have folk ind, der ved mere omkring kunstig intelligens, og vi skal have skarpe profiler til at navigere virksomheder," siger Christina Elgaard til AgriWatch.

Farmbrella har store planer for fremtiden, og med en finpudset strategi er vejen lagt for de kommende år, fortæller hun.

"Vi skal have konceptet rullet længere ud. Snebolden skal være større. I år handler om at vækste virksomheden. Platformen skal optimeres og automatiseres og have flere bruger ind," siger direktøren, der ikke er bleg for at fortælle, at der venter flere investeringer. Drømmen kan være en børsnotering.

"Vi skal have flere investeringer ind. Vi kører flere runder med venturekapital. Best case er en børsnotering," siger hun.

Ifølge Christina Elgaard er det planen, at Farmbrella i 2022 vil teste platformen af i lande uden for Danmarks grænser.

"Vi tager flere skridt på vejen. Vi skal teste interessen i udlandet an. Vi starter i engelsksprogede lande eller i Norden. Vi snakker om, at vi kan gå ind i 1-3 lande i 2022, som vi vil arbejde ind i. Vi har brugere fra andre lande allerede nu, og hvis vi kan se interesse, så åbner vi op for flere netværk," siger direktøren.

Jens Stenbæk ser til en begyndelse frem til at gøre Farmbrella til den største vidensportal for agrosektoren i Danmark, og i løbet af få år er planen, at resten af Europa også skal med ind under netværks-platformen.

Nystartet virksomhed vil sikre specialister til dansk landbrug

Storbanks landbrugskunder skal måle klimaaftryk på bedriften

Dansk Økojord vil tiltrække professionelle investorer med sorte tal 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch