AgriWatch

Landbrugsforening sender millioner ud til medlemmerne

Kolding Herreds Landbrugsforening sender størstedelen af sit overskud tilbage til medlemmerne. Pengene skal ud, hvor der er brug for dem, siger formand.

Foto: PR

Kolding Herreds Landbrugsforenings medlemmer får størstedelen af kagen af foreningens netop præsenteret regnskab.

Landbrugsforeningen kunne præsentere et årsresultat på 3,6 mio. kr., og her udloddes 3 mio. kr til medlemmerne, skriver Kolding Herreds Landbrugsforening i en pressemeddelelse.

Det er logik at lade et godt år smitte af på medlemmerne, hvor økonomien i flere af landbrugets grene er strammet til.

"Det er ikke bestyrelsens holdning, at vi skal samle penge sammen. Pengene skal i stedet ud, hvor der er brug for dem, nemlig hos medlemmerne, som er grundlaget for, at KHL har en velsmurt og attraktiv rådgivningsvirksomhed," siger Hans Damgaard, formand i foreningen.

Året forinden sendte foreningen 1 mio. kr. retur til medlemmerne, og udlodningen i år svarer til omkring 10 pct. af de købte ydelser i 2020.

Hans Damgaard glæder sig over resultatet, hvor coronakrisen har spillet en positiv rolle for året.

"Coronaen bremsede de fleste af vores planlagte møder og arrangementer i 2020, særligt var aktivitetsniveauet i foreningsregi minimalt. Det smittede paradoksalt nok positivt af på bundlinjen, så overskuddet har haft sine omkostninger på den sociale front."

Mere fra AgriWatch

Danfoss leverer bedre end forventet efter stærk afslutning på 2020

Selvom både salget og driftsindtjeningen i 2020 har taget et dyk nedad som følge af corioonakrisen, slutter Danfoss året med en fyldt ordrebog og leverer bedre end ventet. Koncernens division Power Solutions, der blandt andet leverer hydraulik til landbrugsmaskiner, var især ramt af coronapandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch