AgriWatch

Myndigheder afkræfter tilfælde af svinepest i nyt tysk distrikt

Efter undersøgelser viser det sig, at et dødt vildsvin nær Berlin alligevel ikke var smittet med afrikansk svinepest. Det spreder lettelse blandt de lokale myndigheder, der inddæmmer smitten.

Foto: Carsten Ingemann

Myndighederne i delstaten Brandenburg kan drage et lettelsens suk.

Fredag fandt de lokale myndigheder et dødt vildsvin i Potsdam-distriktet nær hovedstaden Berlin, men det døde vildsvin er ikke død af afrikansk svinepest, kan Friedrich-Loeffler-Institut konkludere, skriver Topagrar.

Hvis vildsvinet var smittet med svinepest, ville det have betydet, at sygdommen havde rykket 100 km ind i Tyskland, som siden september har registreret 480 vildsvin, der er døde af afrikansk svinepest.

"Jeg er meget glad og lettet", lyder reaktionen fra Anna Heyer-Stuffer, der er ansvarlig for Brandenburgs indsats mod afrikansk svinepest.

Hun understreger, at alle svineproducenter, jægere og borgere fortsat skal være forsigtige og følge retningslinjerne for, smitten ikke spreder sig.

Det første smittede vildsvin i Tyskland blev fundet i Brandenburg tilbage i september. Udover Brandenburg har delstaten Sachsen også registreret sygdommen.

Siden da har flere lande som Kina, Japan og Sydkorea indført et importforbud mod tysk svinekød, som har skabt chokbølger gennem det europæiske svinemarked.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch