AgriWatch

Stort landbrug om nyt tilfælde af svinepest: Ligner episoden fra sidste år

DCH Internationals svineproduktion i Rumænien er igen ramt af afrikansk svinepest. Selskabets direktør håber, der i fremtiden vil blive gjort mere i landet med de mange baggårdsbedrifter for at mindske risikoen.

Lokationen i Vrancea, som er ramt af afrikansk svinepest. Fotoet er omkring fem år gammelt og ikke retvisende for bedriftens opdaterede biosikkerhed ifølge adm. direktør i DCH International, Lars Drescher. | Foto: PR DCH International

Lars Drescher befandt sig til en nytårskomsammen 1. januar hos sin bror, da han modtog et ildevarslende opkald. I den anden ende af røret var Jacob Bruun, leder af svine- og foderproduktionen i Rumænien.

En farm i Vrancea amt med en besætning på omkring 30.000 svin, som er ejet af selskabet DCH International, var ramt af afrikansk svinepest.  

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch