AgriWatch

Sektordirektør til svineproducenter: Slå jeres fjerkræ ned

Seges opfordrer svineproducenter til at slå hobbybesætninger af fjerkræ ned. Hvis ikke risikerer producenten ikke at måtte udlevere eller modtage svin.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Udbrud af fugleinfluenza kan ramme danske svineproducenter.

Det får nu Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion, til at foreslå producenterne at skaffe sig af med hobby fjerkræ.

Det skyldes, at det kan have konsekvenser at have fjerkræ på besætningen, når landmanden skal modtage eller flytte svin.

Hvis en svineproducent med enten produktion af fjerkræ eller hobbyfjerkræ på besætningen ligger inden for en radius af 10 kilometer fra et ramt område, må producenten ikke modtage eller udlevere grise fra ejendommen uden Fødevarestyrelsens tilladelse.

"Vi opfordrer derfor til, at du slagter eller afskaffer dine fjerkræ på ejendommen hurtigst muligt. Det gælder specielt, hvis det er en hobbyproduktion med for eksempel fem høns i baghaven," siger Christian Fink Hansen.

Japan afliver rekordhøjt antal fjerkræ grundet fugleinfluenza

700 fjerkræ skal aflives efter udbrud af fugleinfluenza 

Polen og Ungarn accepterer tysk kompromis om EU-budget 

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch