AgriWatch

Peru bliver nyt marked for spansk svinekød

Siden 2018 har Spanien arbejdet på at få åbnet for svinekødseksport til Peru.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Spanske svineproducenter og kødindustrien må klappe i sine små hænder.

For siden 2018 har landet arbejdet på at kunne sende kødvarer til Peru. Det bliver nu til virkelighed.

Det skriver Pig333.com

Både råt, nedfrosset eller nedkølet kød kan nu skippes afsted til det sydamerikanske land. Den eneste hindring er, at producenten skal have en tilladelse fra de spanske veterinæremyndigheder, skriver mediet.

Tilladelsen til eksport gælder i første omgang til april 2021, fordi myndighederne fra Peru ikke har været i stand til at besøge Spanien på grund af coronakrisen.

Peru importerede 8800 ton svinekød i 2019. Det meste af dette kom fra Chile.

Styrelse hæver trusselsniveau for handel med fjerkræ 

Import af økologiske fødevarer nærmer sig 5 milliarder

Banker jubler over faldende nulpunkt 

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch