AgriWatch

Nedlukning af minkbranche får kinesisk optimisme til at spire

Flere kinesiske minkavlere var tæt på at kaste håndklædet i ringen, men aflivningen af samtlige danske mink har skabt ny optimisme i landet, fortæller en kinesisk pelshandler.

Foto: Mik Eskestad/ERH

Aflivningen af 17 millioner mink i Danmark har skabt spirende optimisme blandt kinesiske minkavlere.

Flere af Kinas 8000 minkavlere var tæt på at dreje nøglen om og give op, men den nye situation har vendt op og ned på situationen, skriver Avisen Danmark.

"De gjorde klar til at holde op med at avle, men nu hvor markedet er begyndt at rykke på sig, er de gået i gang igen," siger den kinesiske pelshandler Zhao Yangang.

Frygten for mutationer af coronavirussen blandt mink har dog gjort indtryk på den kinesiske regering, som har uddelt coronatests til minkfarmene i landet.

I starten af 2020 stoppede den kinesiske stat al handel med vilde dyr, men i april blev handlen med mink, polarræve og vaskebjørne undtaget.

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser af staten som bagmænd til at nedjustere. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch