AgriWatch

Producent klar med sojafri æg

I et forsøg på at differentiere sig og spille ind på en aktuel agenda har Dava Foods lanceret en æglinje, der garanterer, at de æglæggende høner ikke er blevet fodret med soja.

Foto: Kim Agersten/Ritzau Scanpix

Det stigende fokus på en mere bæredygtig fødevareproduktion har fået ægproducenten Dava Foods til at lancere såkaldte "Solsikke Æg".

Af en pressemeddelelse fremgår det, at det er frilandsæg, som kommer fra udvalgte producenter, hvor foderblandingerne til dyrene ikke indeholder soja - i stedet bruger man solsikkeskrå, der et restprodukt fra solsikkeolieproduktionen, som foderkilde.

"Vi er stolte af at være de første i Danmark, der anvender en foderløsning uden brug af soja. Bæredygtighed og miljø ligger højt på agendaen i fødevarebranchen, og vi ser dette tiltag som første skridt på rejsen mod en mere bæredygtig fødevareproduktion. Andre løsninger som f.eks. græsprotein er under udvikling, men for nu er "Solsikke Æg" en mulig løsning som vi afprøver og har på hylderne i dansk detailhandel," udtaler Ivan Noes, adm. direktør for Dava Foods.

Solsikker har et højt proteinindhold og dyrkes på marker ved Sortehavet. Efter høsten forarbejdes solsikkefrøene på en fabrik, så olien udskilles.

Produktionen i Europa reducerer også transporten, da Dava Foods ikke skal transportere sojaen fra Sydamerika.

"Vi har et ansvar for vores produktion, vi hverken kan eller vil fralægge os. Omtanke for miljøet er et krav fra forbrugernes side til virksomhederne," siger marketingchef Sune Andersen og fortsætter:

"Vi anerkender, at vi i Dava Foods ikke er perfekte. Vi udvikler os - æg for æg - i en mere miljøvenlig og bæredygtig retning. 'Solsikke Æg' er et lille skridt på vejen."

Dava Foods består af datterselskaber i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Estland samt et salgsselskab i Tyskland. Koncernen håndterer omkring 2 milliarder æg om året.

Mejeriselskab sender sojaskrå i skammekrogen

Iværksættere modner plantebaseret ost som mejerister

Vegetarsalget buldrer afsted i dansk detail

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch