AgriWatch

Polen tester mink for coronavirus - branche frygter danske tilstande

Selvom den polske minkbranche er imod, er det besluttet at teste polske mink for coronavirus.

Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Polske minkavlere har fået noget at tænke over, efter de polske myndigheder er begyndt at teste for coronavirus på minkfarme i landet.

Beslutningen møder stor modstand fra branchen, der frygter, at testningen kan føre til en landsdækkende aflivning af dyr.

Det skriver Reuters.

"Vi er bange for, at landbrugsministeriet ønsker at følge den danske vej, " sagde Daniel Chmielewski fra den polske sammenslutning af pelsdyravlere i skriftligt svar til mediet med henvisning til den aflivning, som den danske regering har vedtaget som følge af coronavirus og mutationer i sygdommen hos mink.

Testningen er bestilt af det polske landbrugsministerium, og de første tests er sendt til undersøgelse tirsdag i denne uge.

"Vi har taget 200 prøver på fem bedrifter. Det sker i fuldt samarbejde med veterinærsystemet," siger lederen fra et af Polens veterinærinspektorater ifølge Reuters.

Der er tanken, at der laves stikprøver på 18 bedrifter i fire regioner i Polen. Svarene af coronatest kommer senere i november.

Polen har 350 minkfarme med 6 mio. dyr.

Dansk nedlukning af pelsindustrien kan ende i årelangt juridisk "morads"

Advokater rækker ud efter minkavlere på vej mod historisk retsopgør

80 ansatte på pelseri i Varde er smittet med coronavirus 

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch