AgriWatch

Lektor: Regeringen havde heller ikke lovhjemmel til at give bonus til minkavlere

For anden gang har regeringen ikke haft loven på plads i forbindelse med en instruks til minkavlerne. Det vurderer lektor i sundhedsret.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Minkavlere er af regeringen blevet lovet en bonus på 20 kr. per aflivet mink for at få effektueret aflivningen hurtigst muligt.

Men regeringen har ikke haft hjemmel i loven til at give en bonus, mener Kent Kristensen, der er lektor i sundhedsret ved Syddansk Universitet.

Det skriver TV2.

"Fødevarestyrelsen har lovet en erstatning på et tidspunkt, hvor der ikke var lovregel til det," siger han til TV2.

Bonussen er blevet lovet minkavlere, der får tømt deres besætninger inden for ti dage – dog fem dage for besætninger, der har færre end 7500 dyr.

Tidligere på ugen kom det frem, at regeringen ikke har haft lovhjemmel til at beordre aflivning af mink uden for aflivningszonerne.

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch