Antallet af coronasmittede minkfarme runder 200

For første gang er der konstateret coronavirus i en minkbesætning i Rebild Kommune. Samtidig er fire nye tilfælde bekræftet i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Foto: Marius Renner
Foto: Marius Renner

Det seneste døgn er yderligere 10 minkfarme blevet bekræftet smittet med coronavirus. Det samlede antal er dermed på 207 smittede farme. Herudover er 23 farme mistænkt for coronavirus.

Det beretter Fødevarestyrelsen om i sin daglige opdatering onsdag.

Fire af de 10 nye bekræftede smittetilfælde er i Ringkøbing-Skjern Kommune. Desuden er der for første gang fundet en smittet minkfarm i Rebild Kommune.

63 af de 207 smittede farme er blevet aflivet.

Stor minkavler i zonen

Tidligere onsdag kunne AgriWatch berette, at minkavleren Lars Meldgaard nu må sande, at han befinder sig i en aflivningszone, da en minkfarm i Hemmet er smittet med coronavirus.

Af CHR-registret, Fødevareministeriets Centrale Husdyrbrugsregister, fremgår det, at dyrene i minkfarmen ikke må omsættes, da farmen befinder sig i et område med covid-19.

Bedriften har ifølge registret 121.000 dyr i alt og 15.900 avlstæver.

Lars Meldgaard fortalte til AgriWatch, at der ikke er coronavirus på farmen, men han ønsker ikke at kommentere yderligere på, at farmen nu befinder sig i en aflivningszone.

Lars Meldgaard er direktør i selskabet Birkekær Mink ApS, hvor bedriftens

Ifølge CHR er der 13,8 millioner mink i Danmark. Af dem har over 6,2 millioner mink hjemme på farme, der enten har været smittet med coronavirus, er under mistanke eller ligger inden for en zone på 7,8 kilometer fra en smittet farm.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også