AgriWatch

Coronabølge vokser: Over 4 millioner mink skal aflives

Yderligere 12 danske minkfarme er blevet ramt af coronasmitte i løbet af weekenden. 76 farme er nu smittet og omkranset af zoner, hvor alle mink skal aflives. Branchen skønner, at der er mere end fire mio. mink i aflivnings-zonerne.

Flere steder i landet har rasende og desperate minkavlere afvist at åbne døren for veterinærmyndighederne, der skal aflive minkene. Med boltsakse har politiet tiltvunget sig adgang. Det ventes nu, at mere end 4 mio. mink skal aflives i kampen mod coronaudbruddene. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Coronaudbruddene på danske minkfarme spreder sig med eksplosiv hast, og det er nu mere end fire mio. mink, der skal aflives. Der er tale om en dramatisk forværring af situationen på få dage.

"Vores beregninger viser, at der er 4,1 mio. mink i de zoner, der var oprettet i fredags. Siden er der kommet flere udbrud og nye zoner, så tallet er endnu højere i dag," fortæller Tage Pedersen, formand for brancheorganisationen Danske Minkavlere og auktionshuset, Kopenhagen Fur. I løbet af weekenden har der været 12 nye coronaudbrud på minkfarme.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch