Stor minkfarm i Vestjylland smittet med corona

For første gang er der nu bekræftet coronasmitte i en minkfarm i Vestjylland. Over 300.000 mink yderligere ligger i nærheden af den ramte besætning.
Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger
Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Lørdag kom det frem, at tre minkfarme i Vestjylland er blevet smittet med coronavirus. En af disse er Hedegaard Minks farm i Ølstrup.

Det fremgår af databasen CHR, som Miljø- og Fødevareministeriet står bag.

Minkfarmen, der ifølge CHR har 60.000 mink i alt heriblandt 11.000 tæver, er dermed en af Danmarks største minkfarme og den største, der indtil nu er smittet med coronavirus.

Området omkring farmen er fyldt med andre minkfarme, der ifølge det nuværende princip også skal aflives. Alt i alt er yderligere 312.655 mink placeret inden for en radius af 7,8 kilometer fra ejendommen, fremgår det af databasen.

Til Dagbladet Ringkøbing-Skjern fortæller ejer af minkfarmen, Mads Østergaard, at han ikke aner, hvordan smitten er kommet ind.

"Siden minkfarmene i Nordjylland blev ramt, har vi fået taget ugentlige test, både af mig selv, af mine medarbejdere og af min familie. Jeg synes egentlig, vi har gjort, hvad vi kunne," siger Mads Østergaard til mediet.

Herudover er to minkfarme med samlet 15.000 mink i Videbæk i samme kommune også testet positiv.

Der ligger ifølge CHR 98 minkejendomme i Ringkøbing-Skjern Kommune, der dermed er en af landets største.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også