AgriWatch

Nordic Sugar vil udfase importeret rørsukker

Økologisk sukker skal fremover i højere grad produceres i Danmark og Sverige og ikke længere i Sydamerika.

Foto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix

Nordic Sugar, der ejer varemærket Dansukker, har de seneste tre sæsoner købt økologiske sukkerroer fra Danmark og Sverige, men nu tager koncernen endnu et skridt i retningen af at øge den lokale produktion.

Det skriver svenske Food Supply.

"Vi føler os meget glade for at nå målet og endelig lancere sukker, der kommer fra økologiske sukkerroer på begge sider af Øresund," siger Pernilla Wennerberg, marketingchef i Nordic Sugar, i en kommentar ifølge Food Supply.

Indtil nu har Nordic Sugar også købt økologisk rørsukker fra Sydamerika, men Nordic Sugar i Danmark oplyser til AgriWatch, at koncernen har en plan om at skifte sortiment fra importeret rørsukker til lokalt produceret roesukker.

Økologisk sukkerproduktion er ikke nyt for de nordiske roedyrkere. Danske og svenske dyrkere leverede økologiske roer til den svenske sukkerfabrik i Köpingebro i 1990'erne frem til begyndelsen af 00'erne. Nordic Sugar stoppede dog produktionen efter nogle år, men i 2017 vendte den altså tilbage.

Nordic Sugar er ejet af tyske Nordzucker.

Relaterede

TrialBanner_Desktop_Agriwatch.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FødevareWatch