AgriWatch

Coronasmittet minkavler: "Det rammer hårdt psykisk"

Minkavler Peter Sørensen har både mærket coronavirussen på egen krop og hos sin minkbesætning. Han føler sig hængt ud af blandt andet Hjørrings borgmester, som mener, at minkavlerne slækker på restriktionerne.

Foto: Finn Frandsen

Hjørrings borgmester Arne Boelt har rettet skarp kritik mod kommunens minkavlere, men ifølge den nordjyske minkavler Peter Sørensen er kritikken ikke berettiget.

Peter Sørensen er en af flere minkavlere, som har været ramt af coronavirussen - både på egen krop og hos sin minkbesætning, skriver Nordjyske.

"Vi har ikke været så syge fysisk, men det rammer hårdt psykisk, og man bliver ked af det, når borgmesteren samtidig beskylder os for at sløse med restriktionerne," siger Peter Sørensen til mediet.

Han mener ikke, at det er rimeligt, hvis skylden for smitteudbruddet bliver pålagt minkavlerne.

Borgmester vil have forsigtighedsprincip tilbage - Kan munde ud i aflivning af mink 

I Hjørring Kommune har hver fjerde minkfarm været ramt af coronavirus.

AgriWatch kunne onsdag beskrive, at Arne Boelt kaldte på at indføre forsigtighedsprincippet igen uagtet, at det ville forårsage aflivning af coronasmittede minkbesætninger.

Mere fra AgriWatch

Tidligere topchef forlader Ticans bestyrelse

Tican er blevet et bestyrelsesmedlem fattigere, efter Ove Thejls har forladt sin post. Aftrædelsen sker, mens slagteriet er under heftig kritik for sin restbetaling. (opdateret med kommentar fra Ove Thejls)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch