AgriWatch

Amerikanere opjusterer slutlagre for hvedehøst

USAs landbrugsministerium forventer et rekordstort slutlager for årets hvedehøst.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Estimaterne for de globale slutlagre blev i fredagens Wasde-rapport justeret op til rekordstore 319,4 mio. tons.

Det er på trods af, at Rusland har fastholdt en produktion på 78 mio. ton. Til gengæld har Canada og Australien opjusteret sine produktioner med 2 og 2,5 mio. ton.

Det skriver Jyske Markets:

"Men med cementeringen af generelt fornuftige udbytter blandt de store eksportører og rekordstore overgangslagre, er det svært at få øje på, hvor der skal drive hveden betydeligt højere fra nuværende prisniveau.  Selvom der er lang tid til næste høst, er det værd at huske på, at den europæiske hvedeproduktion i år er faldet små 20 mio. tons sammenholdt med sidste år. Under forudsætning af mere gennemsnitlige udbytter næste sæson, er det svært at se uden om nye lageropbygninger, uden vejrmæssige udfordringer," fremgår det af mandagens afgrødekommentar.

Ifølge analysen fra Jyske Markets forventes den russiske produktion at gemme på en opjustering på omkring 3-4 mio. ton hvede.

Kina suspenderer byg fra Australiens største korneksportør

Storbritannien skruer op for køb af tysk hvede efter sløj høst

Nordtyske landmænd glæder sig over høsten 

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch