Naturfredningsforening roser model for lavbundsjord og kræver flere midler

Danmarks Naturfredningsforening roser den politiske aftale, der sikrer udtagning af lavbundsjord over de kommende tre år. Det er dog langt fra nok ifølge organisationen.
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

"Det en løsning med kæmpe store perspektiver for klima, natur og vandmiljø, som vi i Danmarks Naturfredningsforening sammen med Landbrug og Fødevarer har presset hårdt på for skulle blive til virkelighed."

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Sådan siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse som reaktion på aftalen mellem Regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Men naturorganisationen vil have flere penge på bordet til mere jordudtagning:

"Vi har jo sammen med L&F vurderet, at der er behov for at mindst 100.000 ha tages ud af produktion. Det vil betyde et stort bidrag fra det danske landbrug til den samlede danske klimaindsats frem mod reduktionen på 70 pct. i 2030. Det er det eneste reelle virkemiddel, vi kender i landbruget, som kan sikre et markant bidrag fra landbruget, og som samtidigt er samfundsøkonomisk effektivt. Vi håber derfor meget, at Folketingets partier vil løfte denne indsats yderligere i de klimahandlingsplaner, der starter om kort tid," siger Maria Reumert Gjerding i meddelelsen.

Første model for udtagning af lavbundsjord er på plads 

Aftalen sikrer 600 mio. over de næste tre år og skal bruges til at forvandle dyrket kulstofrig lavbundsjord til klimavenlig natur.

Over 300 landmænd får støtte til minivådområder

Greenpeace ønsker dansk kvotesystem for husdyrproduktionen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter