AgriWatch

Tidligere Formel 1-kører vil fremme økologisk landbrug i Brasilien

Brasiliens landbrugsprodutker skal i stigende grad produceres regenerativt. Det mener en tidligere sportsudøver, der nu er en del af en investeringsfond.

Foto: Florian Plaucheur/AFP/Ritzau Scanpix

Den tidligere Formel 1-kører Pedro Paulo Diniz fra Brasilien har sat sig som mission at få brasilianske landmænd til at gå økologi-vejen.

Det skriver Bloomberg.

Den 50-årige Diniz er en af arvingerne til en formue på 2,2 mia. dollar, og han skød personligt 7 mio. dollar ind i investeringsfonden Rizoma Agro i 2006 - seks år efter sit karrierestop som racerkører.

Rizoma Agro arbejder for at få flere producenter af afgrøder som soja og majs til at gå ind i økologien. Det skal blandt andet ske ved en ny kapitalrejsning på 15 mio. dollar, som selskabet nu forsøger at lande.

Brasilien er blandt verdens største producenter af landbrugsvarer og er oftest skruet sammen med store volumer og lave omkostninger. Ifølge den tidligere racerkører er tiden dog moden til at kigge på en mere regenerativ dyrkning.

"De store globale aftagere efterspørger i stor stil økologisk korn og oliefrø," siger Diniz til Bloomberg.

Rizoma Agro skaber logistiknetværk ved at lave femårige kontrakter med producenter og sælge produkterne direkte til fødevareselskaber uden mellemled.

Målsætningen for Rizoma Agro er at nå 350.000 hektar inden for 10 år.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch